Koopcentraal
Image default
Eten en drinken

De vacuümmachine houdt jouw producten vers

Voedsel wat vacuüm wordt verpakt, verlengt de houdbaarheid van het product. Een onmisbaar apparaat in de horeca is de vacuümmachine. De producten die veelal vacuüm worden verpakt zijn: vlees, vis, wild, kaas, zuivel, maar ook kaas en kant- en- klaar gerechten. Wil je meerdere producten tegelijk vacumeren of enkele producten? Ook dit is mogelijk met een vacuümmachine.

Voor alle wensen is er wel een vacuümmachine beschikbaar.

 

De voordelen van een vacuümmachine

De voordelen van een vacuümmachine op een rij:

  • Het vooraf bereiden van voedsel en vervolgens proportioneren en daarna te vacumeren, ben je beter voorbereid om de pieken in de drukte op te vangen. Het personeel kan zich bezighouden met andere zaken en hierdoor werk je kostenefficiënt.
  • Vacumeren door een vacuümmachine zorgt voor een langere houdbaarheid van jouw versbereide gerechten of producten. De houdbaarheid kan met een factor 2 tot 6 toenemen! Er wordt minder verspild, zowel in geld als voedsel. Door de vermindering van verspilling en hierdoor langere houdbaarheid kun je grotere hoeveelheden tegen scherpe prijzen inkopen. Scheelt weer transportkosten!
  • Gewicht en smaak blijven behouden, omdat de producten niet uitdrogen. Het rijpingsproces van het vlees gaat door als het gevacumeerd is. Hierdoor blijft het vlees mals.
  • Hygiëne, het allerbelangrijkste in de horeca. Door de vacuümverpakking wordt de hygiëne bevordert. Hoe dit kan? Er gaat niets in of uit de verpakking. De koeling hoeft minder vaak schoon te worden gemaakt door de vacuümverpakking. Verschillende producten kunnen door de vacuümverpakking op dezelfde plank worden gelegd. Hierdoor wordt de ruimte van de koeling beter benut.
  • Er kan zelfs gemarineerd worden met een vacuümmachine! Een marineerfunctie creëert een pulserende beweging. De marinade kan maximaal in het product intrekken doordat de structuur van het vlees wordt geopend. Normaal neemt het goed marineren van producten uren in beslag. Dit proces kost slechts enkele minuten, wat een tijdswinst in de keuken!

 

Werking vacuümmachine

Nu we alle voordelen hebben opgenoemd, is het ook handig om te weten hoe zo’n vacuümmachine werkt! De markt op het gebied van vacuümmachines is gigantisch. Luxe apparaten bieden meer mogelijkheden uiteraard. Alle vacuümmachines hebben de volgende eigenschappen:

  • Begin met het instellen van de tijd of het percentage van het eindvacuüm.
  • De machine zal het product vacumeren.
  • Verpakking wordt geseald en klaar!

 

Vacuümmachine kopen, maar welke heb jij nodig?

Overtuigd geraakt van alle voordelen van vacumeren? Dan is het nu tijd voor actie!

Welk vacuümapparaat past het best bij jouw bedrijf? Er is veel keuze beschikbaar. Laat je goed informeren over welk apparaat bij jouw onderneming past. Bezoek een showroom en kijk welke ruimte je beschikbaar hebt om te vacumeren.

 

Tip: https://www.horecatraders.com/nl/